extrude temp wrong

my extrude is not getting hot and the readings on the lcd are very high.
any ideas what the problem can be?

Comments

  • Stephen ToddStephen Todd Posts: 281🌟 Super Member 🌟
    edited April 17
    Could be bad thermistor wiring, bad thermistor, or blown analogue pin on processor - similar thread on here with same fault - only its their bed thats reading high temperature

    You don't state which printer you have - boards in A5 and A3s V1 frequently fail with this fault - but the boards in those printers are really cheap to replace

    Post edited by Stephen Todd on
  • carpalhosocarpalhoso Posts: 2Member
    this printer is a A5s model, now is not reading no more crazy temp but does not print or try to warm the bed and the extruder. from one day working fine to another day, is not working or doing anything.
  • Stephen ToddStephen Todd Posts: 281🌟 Super Member 🌟
    I'd unplug the printer and unplug and re-plug all the cables in the control box - could be an intermittent wiring fault

    Can you operate the printer using pronterface and USB cable, or does it give error messages?
    Thanked by 1Samuel Pinches
  • Samuel PinchesSamuel Pinches Posts: 2,628Administrator
    edited April 18
    Temps > 300C are typically a short circuit
    Temps of -15C are typically a broken wire
    Post edited by Samuel Pinches on
  • Samuel PinchesSamuel Pinches Posts: 2,628Administrator
    edited April 18
    Hold on - @carpalhoso your printer is an A5 NOT and A5S! Is there an SD card on the front? Or a USB socket on the side? Cause the A5S has SD card on the front, A5 has USB stick socket on the side.
    Post edited by Samuel Pinches on
  • Samuel PinchesSamuel Pinches Posts: 2,628Administrator
    @carpalhoso I've moved this thread into the A5 section.
  • Samuel PinchesSamuel Pinches Posts: 2,628Administrator
    Please see wiki for A5 FAQ page regarding heating issues.


Sign In or Register to comment.