โ€บ โ€บ
Small milestone - we passed 300,000 pageviews on the forum today (16th Sept)! ๐Ÿ˜ P.S if you are not aware we're running a competition in the facebook group. Head over here to enter, if you haven't already! Ends Sun 22nd Sept!

JGAURORA JGMaker Magic Promotion


NEW Budget 3D Printer: JGMaker Magic
The best deal at the moment is from Gearbest, who are running a flash sale for just $179!
Amazon USA also is offering an $30 instant discount coupon on the JGAurora Magic - a great option for those who want it even faster!

JGAURORA A5S Deals


[6th Jun 19] The LATEST JGAurora A5S is already for sale under $400 - use coupon GBA5S11 for a further $15 off!
Print quality is better than A5 out of the box, and it only takes 10 minutes to assemble.
Click here to check out this deal!

Rattling sound with BLtouch safe homing

Der_MuckDer_Muck Posts: 265๐ŸŒŸ Super Member ๐ŸŒŸ
Hello,

I now have my BLtouch mount and everything works as it seem. The only thing i dont like and whats unusual is that when X and Y homes, everything is fine. But than Z homes in the middle of the bed and the nozzle goes from 0/0 to 150/150. That makes a rattling unnormal sound.      
When I start G29 P1 it seems that its only rattling when the nozzle goes diagonal right back.  When it goes the other way round diagonal left front it sounds totaly normal like a stepper should sound. 
I tryed to higher the current on Y it makes no difference.
I tryed to lower the homing speed in: // Homing speeds (mm/m)
#define HOMING_FEEDRATE_XY (80*60) to 50*60
#define HOMING_FEEDRATE_Z  (12*60) to 4*60
But it seems that only works on XY homing, Z homing goes way faster.

Can it be that with the 1.8.8 the max speed is a little bit over the top? Where can I slower the max. speed?
Any idea why it can be that only in one direction the printer rattles on the XY diagonal    No rattling  on X or Y alone.

Greets,
Chris

Comments

  • Der_MuckDer_Muck Posts: 265๐ŸŒŸ Super Member ๐ŸŒŸ
    Got it under controll with reduceing the Y max feedrate with m203 to Y90
    Now its on the edge for the rattling sound.
  • Der_MuckDer_Muck Posts: 265๐ŸŒŸ Super Member ๐ŸŒŸ
    Ok, I now know what was wrong. I set the feedrate back.

    It was the hybrid threshold speed it was at 100 and the homing speed was also at 100. 
    I now set the HTS to 120 and the feedrate up to 110.    Now X is always quiet.
Sign In or Register to comment.