JGAURORA JGMaker Magic Promotion


NEW Budget 3D Printer: JGMaker Magic
The best deal at the moment is from Gearbest, who are running a flash sale for just $179!
Amazon USA also is offering an $30 instant discount coupon on the JGAurora Magic - a great option for those who want it even faster!

JGAURORA A5S Deals


[6th Jun 19] The LATEST JGAurora A5S is already for sale under $400 - use coupon GBA5S11 for a further $15 off!
Print quality is better than A5 out of the box, and it only takes 10 minutes to assemble.
Click here to check out this deal!

A5S filament motor clicking only at beginning of print

So I am on my second week with my new A5s.  I have gone through the roll of PLA that comes with it and have learned a lot.   I changed to a new roll of INLAND Black PLA.   From the very first print it the filament motor started clicking.  Thinking I may have a temp issue and a over/under feed issue I twerked the temp.  No change.   I can feel the filament release button vibrating during the click like it was not properly seated.   Seemed to solve it and this was ru=ight about the time that the skirt and the first couple layers was done.   On the next print it started clicking again.   I pressed the release button a bunch of times but no change.  then all of a sudden while I was searching google it stopped again.   


I may try  putting whats left of the stock filament (same diameter) to see what happens.  It seemed that once it started retracting regularly is when it stops, but I will need to try a few more prints to be sure.

Comments

  • rhaub101rhaub101 Posts: 57🌟 Super Member 🌟
    Your nozzle is too close to the bed and the extruder gear is stripping while trying to push the filament out. Re-level the bed at .15-.20 and try again.
  • mgrabowmgrabow Posts: 25Member
    Thanks.   If I move the nose any farther away the first layer does not adear.  But I noticed Cura has the first layer very thin at 1.2  so thin on the Black PLA that it will not peal off.   I needed to use acetone to get it off.  adjusting the first layer to .2 corrected the clicking.   Is there a good resource for this printer on what setting ranges should be adheared to?
  • Der_MuckDer_Muck Posts: 265🌟 Super Member 🌟
    There are 3 things that could be wrong. 
    First, as @mgrabow said the first layer high, should be no problem to print between 0,08 and higher. Even 
    If that makes problems, your temp is to low. Set it up to 215-220 and try it again.
    The extruder is getting to hot but that wouldnt produce a clicking noice.
    Or the last, the nozzle is clogged.

    Dont ever use acetone ever on the black diamond plate. It will destroy it, hope it isnt allready.
  • mgrabowmgrabow Posts: 25Member
    Thanks for the info...  I did need to crank the heat up to 215 to get good layer adhesion.  my earlier prints were terrible.  Ill keep that in mind with the acetone.  the info is appreciated.
Sign In or Register to comment.